Utflytting

Romnøkkelen må senest være innlevert 12:00 dagen kontrakten avslutter. 

Reservering av inspeksjon

Du reserverer tid ved å sende mail til resepsjon@bsn.no hvor du spesifiserer ønsket dato og klokkeslett. Merk at resepsjonen er stengt for sesongen, så dato og tid må passe for begge parter. Vi anbefaler at du avtaler inspeksjon med BSN i god tid før kontrakslutt, slik at du har mulighet for å rette opp i eventuelle mangler ved sjekklisten. MERK at dersom nøkkelen leveres før leieavtalen utløper  må du fortsatt betale leie ut perioden, men varmtvann og strøm vil avsluttes dagen nøklene er regisrert overlevert.

Inspeksjon med BSN

En av våre ansatte vil foreta inspeksjonen mens leietaker er tilstede. Leiligheten skal være tømt for alle eiendeler og ferdig vasket slik at du leverer nøklene rett etterpå. Sørg for at vaskelisten er fulgt for å få inspeksjonen godkjent. Vaskelisten er tilgjengelig (HER). Hvis det er noen skader i leiligheten ber vi deg om å varsle fra til vedlikehold i god tid før på Min side.

Dersom inspeksjonen ikke er godkjent pga. vask eller mangler. Minner vi om at inspektøren vil kun foreta to inspeksjoner, en med leitaker og en uten for å sjekke at feilene er rettet opp i. Dersom ikke manglene eller vask er rettet opp i vil leietaker bli fakturert 

Inspeksjon uten leietaker 

Det er ikke nødvendig å avtale inspeksjon sammen med en av våre ansatte. Du kan også legge igjen nøklene hos resepsjonen eller i en konvolutt i postkassen vår merket med navn og romnr. Legg også til en lapp med kontonummeret du ønsker depositumet tilbakebetalt på. MERK! Postnøkkelen skal henge igjen på rommet på nøkkelholderen som ble hengt opp av BSN nå nylig. BSN vil inspisere leiligheten etter at du har flyttet ut. Vær da ekstra nøye med å følge vaskelisten, da du vil bli fakturert for renhold dersom den ikke er fulgt. Dette gjelder også tømming av leiligheten. Når BSN tar inspeksjonen alene er det ikke mulighet til å rette opp vask eller eventuelle mangler.

Andre viktige ting å tenke på ved utflytting

Kontrollèr at alle lyspærer på rommet ditt fungerer, da det er leietakers ansvar å erstatte disse om de ikke fungerer. Dette gjelder også for batteri til røykvarsleren. Parkeringsbevis gis ut ved utflytting i våre åpningstider, vennligst kontakt resepsjonen i god tid før du trenger parkeringsbeviset. Legg ved dato og ønsket tidspunkt. Det gis inntil 2-3 timer om gangen. 

Når du overleverer boligen forventes det av deg: Leiekontrakt §11

  1. At alle punkter på rengjøringslisten er utført nøye. Trykk her for rengjøringsliste
  2. At det ikke er urapporterte skader på leiligheten.
  3. Boligen er fullstendig tømt for, egne møbler, toalettbørster, toalettpapir, dusjforheng etc.

FAQ


Romkameraten min flytter ut etter meg, må jeg vaske like nøye da?
Ja, du må overlevere boligen i fullstendig utvasket stand selv om din romkamerat flytter ut senere.

Hva om boligen ikke blir godkjent av inspektør? Inspektøren vil påpeke mangler ved rengjøring og skader som leietaker er ansvarlig for. Du kan da velge å ikke levere nøkler og heller komme tilbake igjen senere for overlevering. Inspektør vil kun foreta to inspeksjoner.

Hvilke skader må jeg rapportere? Alt som ikke virker som det skal bør du rapportere. Som f.eks ødelagt bryter, termostat til varmekabler etc. Også skader slik som knuste speil, hull i vegg, hull fra oppheng, merker i gulvbelegg. Skader som var der når du flyttet inn skal du ha rapportert ved innflytting.

Hvorfor bør jeg rapportere hvis jeg blir fakturert for skaden allikevel? Skader som ikke rapporteres til BSN i god tid slik at det kan utbedres i den ansvarlige leietakers leieperiode kan påføre husleietap som leietaker også vil være ansvarlig for. Det er derfor ikke i orden å melde inn skader som må utbedres dagen før ny leietaker skal flytte inn. Leiekontrakt §13

Om jeg flytter ut før kontraktens utløp, vil jeg slippe husleie fra den datoen? Nei, husleien følger din leieperioden uavhengig av når du velger å overlevere boligen. Derimot vil din kostnad for strøm og varmtvann stoppes den dagen du overleverer boligen.

Vask av fuger

 Se godkjente fuger på bildet under.

 

Lurer du på noe? Send oss en henvendelse! Kontakt oss