Brannsikkerhet

Vet du hva du skal gjøre når brannalarmen går? Det viktigste er at du forlater boligen din umiddelbart.

Hva gjør jeg hvis alarmen går?

  • Forlat bygget umiddelbart.
  • Ser du brann eller røyk, ring 110.
  • Slå alarm i huset, og forsøk å varsle andre beboere.

Evakuering
Forlat huset så raskt du kan. Husk å lukk dører og vinduer før du forlater huset, for å hindre spredning av brannen. Finn et oppholdssted litt unna huset, slik at brannvesenet lett kan komme til. Vent på ytterligere hjelp.

Slukkeutstyr
Gjør deg kjent med slukkeutstyret som finnes. Alle boligene er utstyrt med husbrannslange under kjøkkenbenken. Dersom det er et lite branntilløp, bør du prøve å slukke brannen med tilgjengelig slukkeutstyr.

Rømningsveier
Gjør deg kjent med rømningsveiene og nødutgangene der du bor. Husk at rømningsveien og nødutgangene skal alltid være frie, i tilfelle bygningen må evakueres. Alle nødutganger som er låst til vanlig vil automatisk låses opp dersom brannalarmen går.

Huskeliste

  • Ikke gå fra komfyren når du lager mat.
  • Bruk kjøkkenvifte.
  • Hold stekeplater og ovn ren.
  • Vær forsiktig når du bruker stearinlys.
  • Ikke ta ned røykvarsleren!
  • Gjør deg kjent med slukningsutstyr og rømningsutstyr der du bor.
  • Rømningsveiene som korridor, trapper og balkonger må være ryddet, og ting som står i veien kan bli kastet under inspeksjon.

Her er 4 tips:
Når brannalarmen utløses skyldes det i de fleste tilfeller matlaging på kjøkkenet. Her er noen tips til hvordan du kan unngå å utløse alarm i boligen din eller felleskjøkkenet ditt.

1. Bli på kjøkkenet til maten er ferdig
Ikke gå fra komfyren når du lager varm mat. Når du skrur på komfyren, har du ansvaret helt til maten er ferdig og komfyren er skrudd av. Hvis du glemmer maten, går brannalarmen.

2. Bruk ventilatoren og luft godt
Bruk kjøkkenventilatoren når du lager mat. Hvis du bruker vaffeljern, brødrister, riskoker etc, er det lurt å plassere denne under ventilatoren. Ved lufting må det skje ved bruk av vindu i rommet, ikke ut i korridor.

3. Hold stekeplatene og ovnen ren
Brente matrester kan utløse brannalarmen. Tørk derfor av stekeplatene og ovnen etter at du har lagd mat. Da blir det også hyggeligere for den som kommer etter deg.

4. Ikke demonter branndetektor i tak
Hvis branndetektoren blir demontert kan dette medføre feil som gjør at anlegget ikke virker og setter andre beboere i fare.

Våre studentboliger har automatisk varsling i fellesareal til Brann- og redningsetaten.

 

Lurer du på noe? Send oss en henvendelse! Kontakt oss